Saturday, 14 October 2017

:: PHOTOSHOOT FEFELOS MELETOP KTHO 2017/2018 ::


:: BERLIMA ::

Photoshoot ini kan sebab kita nak sambut pelajar baru sesi 2017/2018. So, memandangkan pentadbiran yang baru, felo yang baru, transfomasi yang baru. Eh, senang cerita semuanya baru la dekat Kolej Tun Hussein Onn, Universiti Kebangsaan Malaysia. Baju kolej pun lain, baju batik pun lain, semua lain. Sambil kita photoshoot, sambil kita buat video la. Nak mengwelcomekan pelajar-pelajar sesi akan datang. 

Untuk saat & ketika ini, felo ada 6 orang sahaja. 4 Perempuan & 2 Lelaki. Tapi sekarang kita dah ada 10 orang felo! Cepat je masa berlalu. Cik Ina pun dah super duper senior felo dah. Pejam celik pejam celik dah tahun ke-4 menjadi seorang felo kolej kediaman.

ZURINA SAIDI
Felo Kolej Kediaman UKM
Kolej Tun Hussein Onn
Universiti Kebangsaan Malaysia

Sesi 2014/2015

- Felo Kewangan
-Felo Aktivasi Blok
- Felo Pemantau Blok B
-Felo Pemantau Malam Anugerah Pelajar 18
Felo Portfolio MEP Integrasi & Perpaduan Kaum

Sesi 2015/2016

-Felo Kewangan
-Felo Pemantau BAKSIS
Felo Pemantau Blok B
Felo Portfolio Pembangunan Siswi

Sesi 2016/2017

-Timbalan Felo Kanan
-Pemangku Felo Kewangan
- Felo Portfolio Pembangunan Akademik & Inovasi
- Felo Pemantau Blok B & H

Sesi 2017/2018 

- Felo Kebajikan dan Prasarana
- Felo Portfolio Pembangunan Akademik & Inovasi
- Felo Portfolio Hal Ehwal Luar, Alumni & Antarabangsa
- Felo Pemantau Blok B & J
- Felo Pemantau BAKSIS
- Felo Pemantau KARNIVAL
- Felo KRA 6

Felo sebelum MMM 2017/2018

Selepas shoot sorang-sorang, kita beramai-ramai pula ye! 

Gaya Bebas! Ini semua poyossss

Kalau deorang suruh bebas, kalau tak tanda peace keamanan, mesti entah apa-apa gaya yang Cik Ina buat. Almaklum la, kita bukan model. Kita modusss! Hikss. 


Di dinding Blok K1C pun boleh! Tak jadi masalah

Sewaktu MMM, pengetua decide nak tambah Fefelos Meletop KTHO. So, dari 6 orang, kita terus dapat 4 orang lagi felo lantikan pengetua. See!! Kerja mudah. Makanya, bertambah la kami-kami seramai 10 orang. Cukup-cukup pula tu. 5 Lelaki & 5 perempuan. Ayoyoyoyo!!

SENARAI FELO PENGHUNI KOLEJ TUN HUSSEIN ONN SESI 2017/2018

Mohd Shahril Iqbal
Felo Kanan

Nur' Izzati Zalaluddin
Timbalan Felo Kanan

Koh Kuan Wei
Felo Pentadbiran / Felo Kewangan

Arnida Anuar
Felo Pemerkasaan PALAPES

Zurina Ahmad Saidi
Felo Kebajikan & Prasarana

Nur Zahin Kasnin
Felo Autonomi & Keusahawanan

Mohamad Khairul Muzamir Hashim
Felo Perhubungan dan Penerangan

Wan Muhammad Hidayat Wan Shukri
Felo Inovasi dan Penyelidikan

Muhammad Syafiq Abdul Hamid
Felo Sukan & Rekreasi

Nursyamimi Syahira Saripan
Felo Kebudayaan dan Warisan

Haaaa!! Mantap sangat dah portfolio masing-masing. Good luck kepada semua felo & Majlis eksekutif Pelajar (MEP). Hopefully, ini tahun adalah tahun-tahun yang terbaik sepanjang Cik Ina bergelar Felo Kolej Kediaman. Amin. 

"Felo itu perlu dilihat sebagai 3R (Respected, relevant & Refered)- Dato'  TNC HEPA. Pesanan Prof Shatar -'Dalam kehidupan ini, jangan sesekali kita mewujudkan titik hitam'. Dan ini pesanan yang tak pernah dilupakan dan diaplikasikan sepanjang Cik Ina menjadi felo kolej kediaman yang dikatakn oleh Prof Amin 'Bilamana felo itu baik, pelajar ikut, budak suka. Itu tandanya kamu felo yang BAIK. Bila mereka respect, everything will be easy. So, be SMART. Yang penting 'SAMPAIKAN PERKARA-PERKARA YANG BENAR'.

No comments:

Post a Comment