Tuesday, 14 March 2017

:: Tadom Hill & Salmee Wedding ::


💓💓

Tunjukkan kasih sayang 💓
Hikss!! Solemnization Salmee dah lama dah, tapi baru nak up story hari ini. Yela! As usual. Sembang jela nak apply '1 hari 1 entry' tu. Gebang la, hehe!! Mie buat majlis di Kelantan, Cik Ina tak dapat hadir. Yelaaa!! Banyak kerja. Tapi, hantar mempelai dekat Kajang ni, Cik Ina wajib datang. Wajib. Nanti Mie taknak kawan dah dengan Cik Ina. Haaa!!😆. 

Cik Ina ajak Mama Ya temankan. So, before kita gerak. Jom ke Alamanda kejap. Nak cari roti John. Haaa!! Roti apa-apa pun boleh la. Teringin la pulak. Plus nak fix balik simkad Cik Ina yang bermasalah tu. Penyudahnya tak ada penyelesaian. Buang jela Sim lama. Ganti baru! Puas hati.

Mama Ya & Cik Ina
Tema kita hari tu Pink. Haaa!! Mesti nak sama-sama colour. Ish!!👄. 

Lapar roti dah 2 hari
Mama Ya memang suka bergambar. Layankan jela!!!

Selesai pusing 2 round Alamanda, kita balik semula ke Kajang ye. Kita nak hantar mempelai. Eh!! Takkk sabar nak tengok Mie. Lama dah tak jumpa sejak dia kahwin haritu. Busy kerja pun ye. Nak jumpa pun hari Sabtu gitu. Hurmm!! Busy nya Mie. 😅. Bila nak main masak-masak sama-sama ni?

Eh! Boleh sesat di Kajang. Itu kelakar. Tapi, boleh jumpa. Hahaha.


Bride & Bride to Be!💋
 Mie. Awak cantik sangat! 'Na, Mie nak kurus ni. Taknak makan'. Hahaha.
Ikut la mie. Tapi takyah la nak kurus-kurus ni. Dah okay dah gitu. Ewah!!

Nak lagi Pic. Tolong snap jap. Hikss.


Mie 💝 Ateh

Seronok tengok Mie dengan Ateh. Semoga kekal abadi selamanya.
Eh!! Tetiba nak nyanyi lagu Sarah Raisuddin. Hikss!


Tak tahu la nak cakap apa. Suka sangat duduk atas pelamin orang. Entah pelak apa tah. Tula kotnya lambat dapatjodoh. Hahaha!! 
Nampak sangat hipotesis Nul gagal ditolak. Hahaha. So, "Tidak terdapat hubungan antara duduk di pelamin orang dengan jodoh yang tak muncul tiba".
Eh!! Boleh pulak berhipotesis ye!
😋.


Tadom Hill

It's Me. Cik Ina

Lepas tukan, both of us kata, jom jalan! Tapi taknak la mall-mall nie. Cik Ina bukan kaki mall. Kalau tak ada sebab taknak la. Hahaha!! Apa kata mandi-manda. Haaaa!! Tak pernah sampai Tadom Hill. Jom!!

Muka banyak gembira. Mama Ya. 

Makaihhh, ramainya manusia. Kitorang sampai pun jam 4 macam tu, rugi je sebab dia tutup jam 6;30 gitu. Dah Cik Ina plak malam memang fail la nak drivewithout spek. Dah spek tak bawak. Terpaksa balik awal. Tengok, perancangan entah apa-apa. Lain kali nak ke Tadom Hill nak datang awal pagi.
Tapi, no doubt!! Memang best. Air dia macam air mineral. Best!!

Merasa la naik kayak buluh tu. Sambil-sambil tengok matahari terbenam. Hurmm!! Best!! Tapi ramainya manusia hari Sabtu tu. Rasanya jangan pergi time cuti. Pack kot. Takdak ruang nak merasa kuak kentang ke, kuak kupu-kupu ke. Hahaha!!😆.

Memang orang akan tangkap dekat sini ye?

Best la!! Ini memang jiwa la. Pergi tempat yang boleh menenangkan jiwa. Itu terbaik!

😜

Okay. Nak bagitau je. Penutup 2016 Cik Ina last berjalan ke Tadom Hill. Hiks! Nak pergi mana lagi ye area UKM ini ye?? 

Hahhh!! Danau UKM. Hahaha. 


No comments:

Post a Comment