Tuesday, 11 August 2015

:: Raya 4: Jalan Raya Cik Ina


:: Jom jumpa rakan-rakan lama ::

Mungkin raya kali ini kita dapat bersua. Mana tahu lepas ini tak berkesempatan. Tak gitu.
Sambil bermaaf-maafan la kita ye. 

Rumah Alice
Waaaa!!! Laksa.

Sembang?? Ala, sembang orang kg la.

Ke Rumah Niza Idris. Almaklum la, masuk rumah baru orang la katakan. Hehehe!!
lawa sangat rumah dia. Yela Cikgu kan. Cikgu.
Katanya petang ini ada rombongan masuk minang dia. Lah!!
Sembang punya sembang, bukan dengan sesiapa, ada sangkut paut sedara jauh-jauh bau-bau bacang la. Hahaha!! Alahai.

Apapun tahniah buat Norhaniza Idris.

Petangnya ke rumah Syarmila.
Pun sama. Dapat jemputan kad kahwin. Cik Ina rasa chances untuk datang macam tak ada je. Yela!!
28 Ogos itu Cik Ina di Rompin, Pahang. Tak boleh nak excuse  sangat. Adoiii!!
Selalu macam ini, kawan nak kahwin, mesti Cik Ina ada urusan luar. 
Nanti time Cik Ina, jangan la korang tak datang ye!! kikikiki!!

Cik Dayah, Cik Ina, Cik Ainur & Cik Syarmila

lama tak jumpa Syarmila ini. Last masa Tingkatan 6.
Ate, bila dah bertemu tu, mula la singkap kisah lama.

Apa yang Cik Ina ingat. tambah disokong oleh deme!!
Cik Ina kuat tidur masa Form 6 dulu. lepe je kejap, terus senyap. Rupanya dah tidur.

Imbas kembali.

Katanya nak study group dekat rumah Syarmila. Malam.
Deorang kata Cik Ina imamkan solat Maghrib & Isya'. Wowww!!
Cik Ina memang tak ingat. Hahaha!!
Kitorang bukan study group, sembang yang banyaknya. Sia-sia. Hahaha!!
Tapi deorang cakap Cik Ina suka layan perasaan sendiri. Adehhhh, Cik Ina memang lost memory masa sekolah rendah, menengah, Form 6.
Ala, tapi korang tak tahu...Cik Ina tak tidur malam tau tak, study sambil ditemani Perak FM.
Katanya nak tebus kesilapan masa Form 5. Ewaahhh!!
Gigih tau tak study masa F6.

Akhirnya,


Tercampak sorang-sorang dekat USM. Takdak member. Cik Ina sorang je dapat USM, yang lain banyak dapat dekat UUM. Nangis sambil sorong bantal. 

Rupanya banyak kenangan yang boleh kita kenang bila jumpa member lama-lama.
"
Ohhhh!! Tak sangka aku rope ini masa sekolah. Aje selekeh. Hahaha"


No comments:

Post a Comment