Friday, 6 February 2015

:: Pening GAYA UKM ::


:: GAYA UKM di UKM ::

Paling rigid sekali dengan penggunaan GAYA UKM adalah FSSK.
So, kepada sesiapa yang mempunyai keinginan untuk sambung belajar di UKM. Anda harus bersedia mental fizikal ye. Almaklum la, kalau terdouble spacing mungkin peratus nak kena maki itu ada ye.

Aihhh, ayat macam bengang je, macam bengang je !

La ! Tak la. Ini hakikatnya. Sedangkan Dr OT sendiri pun masih memikirkan kerelevanan GAYA penulisan Universiti masing-masing. Yang Cik Ina pening la kan, USM dulu APA style dah. Kadang tu tak payah nak ikut sangat la. Janji assignment tip top
Ini kalau gaya je beria, isi zero, apah tak guna jugak.

Macam pepatah kata
"Biar papa asal bergaya", gitu kotnya kekdahnya.

Haiiishhh, ayat pepagi Cik Ina macam menyakitkan hati je. Yela MLA. Jarang Cik Ina nak melampiaskan rasa hati ini kalau ia kearah membawa ion negatif dalam diri. Haruslah jangan disambungkan rasa negatif itu kepada MLA. Tak gitu?

Tapi pagi-pagian ini pukul 12.25AM ni, mata tak mengantuk, hati menderita.

Punca ?

Betulkan rujukan yang tak ikut standart gaya UKM .
Terlebih spacing satu.

Apa? Tertekan enter 2x?

Apa? enter tertekan 2x. Boleh PERASAN !! Omaigod ! 

Itu yang menjadi persoalan. Arggghhh !

Lunyai dah buku GAYA UKM
Dah kena conteng-conteng dah. Itu belum lagi kena koyak-koyak sebab bengang punya pasal.
Hehehehe ! Haruslah. 

Tak ada sebab pulak nak sakit hati dengan Dr OT. Kenal pun tak.
Sakit hati sebab cara penyampaiannya simple sangat. 
Lagi bertambah sakit jiwa. 
Ehhh ! sakit la tengok buku Dr OT. Tapi dah tersayang dekat Dr OT ni. Macam mana tu?

Dalam SEJARAH

Memang dalam sejarah. Tak penah penah dibuatnya Mr Blue tak boleh on. Mungkin Mr Blue pun jiwa macam Cik Ina kot. Sejam tunggu. Asyik loding starting windows je.
Nak nangis rasanya. Puan Penyelia nak rujukan gaya UKM  ASAP.
Mr Blue pulak buat ragam. Sepanjang setahun pakai tak pernah buat hal.
Ke saja nak bermanja-manja kala Cik Ina tengah kelam ni? Jiwa dengan engko Mr Blue.

Penyudahnya landing atas katil. Sedu-sedu kejap.
Bukak balik Mr Blue. Oooohyeeii. 
Boleh on balik.
Thank You Allah.

Ya Allah, Cik Ina suka sangat kalau bulan Februari ini melakar bahagia tanpa sempadan.
Takmau la sakit-sakit jiwa dengan thesisfie ke, manusia ke, apa ke,
Nak happy-happy-happily ever after  la senang cerita.
Bolehlah Ya Allah. Boleh la .


"Semoga Februari penuh dengan Baby Doll"

No comments:

Post a Comment