Thursday, 9 October 2014

::STORY 1: gift form 'WORLD' ::


~~ Best hoii kalau tiap-tiap hari dapat present ~~

Kalau macam tu la,memang Cik Ina akan syorkan semua pergi melancong. pehtu bila balik bawak gift banyak-banyak menandakan deorang ingat Cik Ina walaupun sedang berbackpacker tak kiralah dalam dan luar negara. Ewaahhh (ingat orang ingat kau ke Cik Ina?). Cik Ina pulak permasalahan yang dihadapi adalah 'takdan-dan nak berbackpacker'. Hari tu konon dah merancang ke Pulau Pangkor, lastly yang perginya hanya deme-deme je. Cik Ina dengan alang duk la rumah melangut tak pasal-pasal.

Kalaukan gaya nak pergi sana sini sinun cuti nanti. Penghujungnya lokasi wajib cuma ke kebun sawit takpun ke bendang. Hoii, kampung sangat. Dah puas merendek tengok kawasan (dah macam kaklong kawasan pulak!!), benti la mana-mana, kepis-kepis mana yang patut, kadang tu tak bawak pun purse, carila mana tau kot-kot ada selit-selit dekat dashboard ke, bawah kerusi ke, dah tu beli milo ais, opssss, boikot ye!! beli le teh ais.

Adoii, melalut ke laut le tu. Suka tak istiqamah dalam berstori tu tau. miahahaha. 

Kisahnya nak story hadiah-hadiah super-duper (argghhh).

Dari 1st sem sampai ke last sem  ni Cik Ina selalu dapat keychain (argghh, tak tahu la betul ke tak eja aku ni). Hoilahoiiii!! keychain Cik Ina rasanya dah mencecah 30 ke 40 kotnya. Tak ada le pulak photoliciousnya. Almaklumlah, barang pesaka semua dah hantar sg buloh. Ni pun duduk dekat UKM ni pun dah macam apa je, hari ini baju ni, esok lain, tulat tukar balik pakai yang sama. (makaihh, touching!!! sentap). Muahahaha. Seharusnya kena bermuhasabah ye Cik Ina. Okay. Fine!!.

Apa yang pasti keychain-keychain tersebut berasal kebanyakkan dari international country. Konon bila sebut antarabangsa macam gempak la. Gempak tak? gempak tak? Ada yang dari Indonesia, Singapura (obersi ke?), Disneyland, Korea, Taiwan, aih negeri sebelah nie pun ada. Thailand!! Obersi..obersikan.. Hehehe!! Selalunya Cik Ina buat koleksi. Semua ada dalam special pencil case. in case kalau orang tanya dah pernah sampai ke? Kot la boleh ngecek cakap "Haah, dah sampai dah. Puas jalan-jalan aihhh"..Bhahahaha (gelak biadap).

Shinning + Bling-bling kring-kringgggg. I loike!!

Cantikkan!! cantikkan. 4ur information, Cik Ina gilakan jam. Tak kira mahal/murah. Ini kali kedua Cik Ina dapat jam. Hohohoho!! Jam asyik hilang-ranap-tumpo-mati dan seangkatan dengannya. Adakah kerana pemakaian yang extreme? (dipersoalkan disitu ye?).  Spread my love to you mieeeeeeeeeeeee!!! Sebelum Cik Mie melangkah masuk Thailand siap call lagi tanya nak apa-apa tak?? Ewahh, bagai disorongkan bantal.. terus buat tempahan. COD lagi tu!!.


Honeymoon GIFT maybe!!!
Seronok wehh dapat member yang walaupun sedang berhoneyyyymuuunnn  tapi masih ingat kat kita. Touching. Lagi touching bila puan Kas kita nie beli hadiah semua sama belaka. Bhahaha. Bagus2!! Jimat dah masa dekat situ. Almaklumlah. Honeymoon!! Okay!! I got it. Yehaa!! (perlukah yehaa semua tu).


Perfume

Memandangkan kewangan semakin meruncing, Cik Ina telah membatalkan hasrat untuk menghadiahkan diri sendiri hadiah perfume TBS (The Body Shop perfume). Then pergilah beli perfume harga RM10 dekat pasar malam!. Nak dijadikan rezeki kempunan tadi, tiba-tiba dapat perfume. Apa kome rasa?? Apa?? Bhahaha. Memang Cik Ina nak le kan. Nak. Nak. Nak. Thanks sesangat weh. 

Mewah dengan cekelat

Cik Amin baru pulang dari kursus di Langkawi. Alkisahnya Cik Ina tempah daim je. Dahtu, siap yang ini dibaginya. Daim takdak. Tula, banyak sangat orang order ye. "encik kastam, kawan saya nie seludup cekelat banyak sangat, tahan dia ni"..Kikiki. Suka sangat bila orang ingat dekat kita!!

Well, well, well. Thank semua yang sentiasa mengenang Cik Ina walaupun sedang berbackpacker, berhoneymoon, dan ber sebagainya. Kalau ada sumur dilandang (dah kau kenapa), bolehlah Cik Ina membalas jasa dan ingatan kome-kome semua ye. In Sha Allah. Habis siap tesis ini jom berjimba semuanya. Mohon planning baik punya. Kikiki.

"rakan itu maknanya dikala senang didampingi,
dikala kesulitan dirasai,
dikala kedukaan dibantui,
dikala mana kita rasa kita memerlukan rakan,
maka dia datang menghampiri,
ertinya itulah rakan"

** dah kenapa puisi aku macam touching je!!

No comments:

Post a Comment