Saturday, 17 May 2014

::: Cuti dengan Shah Rukh Khan ::::



::: Mohabbatein selamanya HINDUSTAN :::

Huaaaa!! MLA. Baguslah, cuti-cuti ini kalau tak terperap dalam rumah, dalam bilik asrama macam aku ini. Dalam Sejarah betul la, tak tahu nak buat apa, bangun-tidur-bangun-tidur-bangun-tidur. Penyudahnya, aku on laptop, capai external dalam box, buka folder hindustan , hah, ambik kau. Jom layan Mohabbatein. Tah kali keberapa ribu gamaknya aku tengok cerita ini. Siap mop-mop mata bagai. Tiap kali tengok, tiap kali tu jugaklah aku touching lebih. Bila dah touching mula sedih-sedih. Ishhh, memang hindustan betullah. 

Dedulu-dulu lagi masa aku kecik-kecik aku memang dah layan hindustan. Kan dulu masa sekolah baik TV2 dengan TV3 berlumba-lumba tayang filem hindustan pukul 2pm. Aku kan peminat, makanya memang tak lepaskan peluanglah!. Siap tunggu lagi. Dulu tak ada astro! Ala, masa tu cerita dekat TV3 baik TV2 dah cukup untuk aku. Lagipun masa-masa tertentu je aku tunggu nak tengok. 

Kali pertama ditayangkan siap beli CD nya lagi, aku sedih tersangat, mulalah asyik mempersoalkan itu dan ini.

Contohnya:

1) Ala, ngapa bukan Kajol ? Kenapa Aishawarya tu? Macam tak sesuai?
2) Kenapa Amitha Bachan muka ketat je?
3) Mengapa? Kenapa? Bagaimana? Adakah? Dimanakah?

Ayooo!! banyak sangatkan soalan. Bila habis filem tu, Huaaaaa!!1 nak tengok lagi. Besttt!!! Seronok sangat!! feeeeeliiinnggg sangat. Akhirnya semua persoalan yang ada terjawab. Okay!! Semuanya aku setuju. Tiada bangkangan dari pihak aku sebagai peminat no 1001 anda wahai Yash Chopra. Bhahaha.

Skala PERCINTAAN 10/10
Entahlah, sama ada aku ni hyper sangat ke dekat filem hindustan ini sampai siap download,simpan seterusnya tengok berkala-kala. Tapi yang sebenarnya aku memang suka filem jiwang-jiwang karat ini. Filem Melayu, adoiii. Tak gemor ye. Tapi Tanah Kubur tu tengoklah. Bhahaha.


Okay!! Sepaddan untuk filem ini

Apa yang menariknya bila kita ada simpanan sendiri, nak percepatkan, ulang semula, stop kejap sebab nak pergi toilet, waaaa!! semua boleh oooooo. Part yang aku akan ulang bila SRK ajak Meegha menari..Uwaaaa!! Okay. Done! ulang lagi. Ulang lagi sambil sengih-sengih. tetiba berazam, kalau ada en.somi suatu ketika nanti nak ajak dance Indian dance. Nampak tak mainannya disitu?

Lagi part yang aku akan review banyak kali masa SRK nyanyi lagu masa "Hari Holi".. sambil pegang gendang sambil nyanyi "duniya mein kitni hei nafratein, fir bhi dilon mein hai chaate".  Huaaaaa. Smaartttt sangat. Ibarat dunia ini, milik beliau. 

Lagi part yang aku akan ulang tayang, time Karan & Kiran menyanyi dalam hall . Ala, masa deme berdua aja.  Berhantu betul maknanya!. Uwaaaa!!! Ishh, banyak sebenarnya part-part yang aku ulang tayang. Bukanlah apa, nak menunjukkan mainan emosi sungguhlah. 

Nampak tak? Nampak tak filem hindustan ini macam mana? 

" We come to love not by finding a perfect someone,
but by learning to see an imperfect person perfectly!"

" Love is that condition in which the happiness of another person
is essential to your own!!"
Karan&Kiran


Cinta ini ibarat hidup dan mati,
ia tak selamanya senang,
dan ia tak selalunya membawa kebahagiaan,
dan jika kita tidak berhenti hidup kerananya,
kenapa perlu berhenti bercinta?
From: Megha.


Peminat Hindustan, tegar punya!!

No comments:

Post a Comment