Sunday, 2 February 2014

~~ Aisyah's solemnization ~~

~~ Dia rakan Form 1 ~~

Masih aku ingat masa tingkatan 1 kan, aku dari Sek Keb Seri Cempaka, kawan-kawan aku yang lain dari Sek Keb Changkat Lada 2. Kiranya aku baru dapat geng barulah kan!! Bhahaha. Yang ini diceritakan kembali oleh seorang sahabat aku Ainur yang masa tingkatan 1 kitorang suka masuk pertandingan-pertandingan yang dianjurkan oleh sekolah seperti nasyid, pantun, sajak dan etc. Amboiii!! Hakikatnya aku tak boleh ingat kenangan-kenangan tu!! Apadaaa..

Sabtu bersamaan 01/02/2014

Dia mendirikan 'masjid' dengan buah hatinya. Selamat aku cuti sem makanya boleh sesangat aku joinkan diri. Yang syoknya, boleh jumpa member-member lama. Al-contohnya yang belajar ke negeri sebelah, yang dah kerja, memang timing Ecah amik mantopp!! Meletop!!

M.E A.N.D T.H.E B.E.AU.TI.F.U.L

Conversation between us:
 Aku : Ecah, theme apa ni erk??
Ecah : Cacamarba Ina. Ikut suka aja nak macam mana.
 Aku : Takpe caca, janji ohsem!! Yehaa.

(Sambil kami tersenyum memandang camerawomen)


Special gift to mabride!! Yehaa!!

Nampak tak tang mana specialnya?? Yes!! Betul. Tang card (yang bukan card). Aku amik notepad kaklong, tulis ' Selamat Pengantin Baru Ecah dan Suami, Till jannah, daripada Zurina Saidi'. Bhahaha. Ye MLA, itu yang specialnya. Tak nape-nape ye MLA. Janganlah termalu untuk buat begini. Rakan kita mengerti yang kita nie jenis LERUK-LERAP ye.

Ohsemm dude. Siap ada photo booth bagai. Enjoy!!

Betul-betul pintu nak masuk ade photo booth. Aku?? Aku?? Uwaaa!! Aku wajib ye bergambar bagai, wish all da best etc. Nampak tak mainannya disitu. Berhadapan dengan photo booth diletakkan meja hadiah. Yang mamtop dan meletop!! Semuanya diatas dibikin sendiri. Taperlu upah-upah bagai. Sangat creative dan inovative ye MLA.  Aku tunjuk dengan kaklong, ' Kaklong punya besdey nak tak buat gini? Makchik boleh buat.' Kaklong jawab 'Waaaaaa...Nak, Nak'.Bhahahah

Tak lepaskan peluang!! Marry ME please

Mesti POYOKAN. Nak jugak! MARRY ME. Hurmm, Yelah sangat tuh!! Yang si Ainur "I'm Next". Baguslah. 

Nampak mainan disitu ye MLA
Tiap kali pergi kenduri kahwin. WAJIB tangkap gambar di pelamin anganku. Dah aku kenapa? Semua ini dusta belaka. Percayalah. Yang pasti tiap kali pergi, wajib kata " mak, lawanya pelamin". Ayat!!


Sebahagian daripada rombongan Cik Ina..ada dalam 25 orang.. Dushh

Yess!! Mereka kawan-kawanku. Ada yang bridetobe, isteri dan ibu, alone dan sebagainya. Yang pasti mereka bekerjaya. Ohh muka kami muka budak kampung tak? KAMPUNG tak? Namun begitu, K.A.M.I adalah tunggak harapan bangsa. Bhaha. Dah aku mepek asal?

Sebenarnya...

Bila dah ramai-ramai, macam-macam story aku dengar. Semuanya yang GEMBIRA. Aku bahagia bila rakan-rakanku bahagia. Nampak ke matured an nya disitu ye. Apapun, tetiba aku terfikir!! OhmyAllah kami dah 20+ tahun. Dah beso panjang. Waaa!! Patutlah banyak jemputan tahun ini. In sha Allah. Aku akan menyusul. (Dalam mimpi jela). 

Happy berjumpa member lama,
hari dalam kenangan
Zurina Saidi

No comments:

Post a Comment