Wednesday, 20 November 2013

::::Money>Duit>Pitih = SAMA MAKNA::::

:::::: Kalau Aku Kaya::::::::

                                                              Yehaa!!! Kalau Aku Kaya..

bil-bil jiran tetangga, aku bayar selamba..buat suka hati aku

Kalau Aku Kaya, macam-macam aku nak buat dengan duit tuh!!!! Sampai tak boleh nak fikir apa yang aku lakukan. Sebab tulah aku cuma boleh rewrite ayat ini aja. Kalau Aku Kaya. Kita ini yang sebenarnya dicipta dengan pelbagai matlamat sebenarnya. Kalau dah semua orang kaya, sape nak jadi miskin?? Oucchhh!! Takdak sapa nak jadi miskin. Sukar katanya!!

Cuba bayangkan....

Siapa yang akan kerja “kais pagi,kais petang”?? Takdak kan?? Kalau boleh nak kerja bagus, gaji banyak, boleh beli pakaian berjenama disulami alat mekap-dekap  yang mahal lagi diyakini berkesan. Kalau boleh bila tiap-tiap kali balik kampung boleh tunjuk dekat orang kampung (argghhh,tipical minded betoii).


Kalau Aku Kaya!!! >>>> >>>>>>>>>( NUN JAUH disana)

Tapi, tulah hakikatnya.

Bhahahaha...yang sebenarnya bukan itu yang aku nak sampaikan bermukadimah panjang jelanya. Kalau dah nama student itu, duit memang selalu tak cukup iye!! Janganlah temper sesangat mahupun meraung-raung menangisi. Terimalah hakikat yang kita ini buat pinjaman. Ada yang PTPTN, ada yang MARA. Pinjam RM18,500. Sekali nak bayar udah jadi RM22,000 pulak. Itulah PTPTN. Siapa sekarang ini yang sedang MENYERU nama DUIT, DUIT,DUIT???>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> 


AKU lah!!
Bhahahaha..


No comments:

Post a Comment