Saturday, 30 November 2013

:::: BFF ku bertukar Status:::

:::Rakan Memboncengku Sudah Berkahwin::::::

Syahdu aja kan ayat aku. Huahua, dia sudah berkahwin. Pun begitu aku takada time precious moment dia. Apakan daya, last minutes decision Liza. I'm sorry!! Sememangnya sudah berjanji dengan member lain. Apa boleh buat. Kuasa Allah SWT. Kita merancang baik punya, tapi Dia yang menentukannya. So, remind me okay!! Your present will be coming soon..Yehaa!!!

Sememangnya aku tak sabo sesangat nak tengok photolicious beliau di FB. Ate, mengapakah deme-deme tak upload lagi. Tak adil betul!!! Aku nak tengok weh. Kasihanlah dekat aku. Aku lambat lagi nak balik. Maybe bulan 12 ini aku tak ada masa langsung nak balik. Every week ada aja benda nak buat!! Student..Student..(Sila loya okay).

Puteri Juliza dan Mohd Faizul
Yes!! Lawa!! Beliau memang gebu tembam-tembam sedemikian rope ye. Rakan dari sekolah menengah. Masa sekolah rendah tak sama. Belagak!! Ciss.. Apa pun kami semakin rapat,close,tight, dan sebagainya semasa Tingkatan 6. Hah tengok-tengok. Aku dari Teknik kot. But Who care?? Aku memang suka SASTERA. Sekolah jauh kot, so kami naik motor aku dan dia. Oh!! aku sudah mempunyai lesen motor ketika itu ye!!

Yes!! sampai ke sudah, pergi sekolah sama, balik sekolah sama. Datang lambat!! Kena saman dan kisah tragis. Kitorang pernah accident sewaktu pergi sekolah. Cikgu langgar side mirror motor liza. Terseret kot. Hahaha!! Sebab tu sekarang aku sekarang trauma nak bawak kereta. Kira 60 KM itu paling laju dah. Nasib la kereta belakang. Kalau nak SILA potong Okay. Yang aku boleh ingat kenangan Ting 6 dulu hanyalah "aku kaki tido,ada masa terluang mata aku memang senang ya amat!! Air liur tak usah cakap, memang meleleh!! Dah ko Liza, masa ni lah ko nak berdating kan kan?? Bhahaha.

Tamat Ting 6, kitorang masuk U. Oh, berbeza U nampaknya. Aku ke USM, dia ke UITM Kedah. Apapun, still in touch. Akhirnya>>>>> kini  beliau bergelar ISTERI orang. OhhMyGod!! 
Aku rasa macam aku hingusan lagi!! Oh NO.. Sedihnya bila lepas sorang-sorang nikah. 

So, last night..lepas mesej-mesej dengan dia, aku call. Nak WISH the LUCK. 
Oh God, menitis-nitis air mata aku bila aku tanyakan perasaan dia!! 
Kenangan-kenangan lama menerpa tanpa dipinta.
I can't talk!! Diam.
So, that's all.

TODAY IS YOUR BIG DAY LIZA. CONGRATULATION DEAR!! I NEED BREATH..

"Barakallah wahai sahabat
semoga perjalanan kehidupan keluargamu sempurna
 Kudoakan  kehadiran cahaya mata yang soleh dan solehah
Pembawa kegembiraan dikala kau kesedihan ya sahabat
Semoga segala-galanya dibawah lindungaNya


Aku yang sedang touching!!
Sahabat Puteri Juliza


No comments:

Post a Comment